Савремена технологија  постала  је саставни део нашег живота и донела је потребу да се стално стручно усавршавамо и ми  просветни радници .

Осавремењивање наставног процеса је услов за боље образовање. Све више се инсистира на активном учешћу  ученика у наставном процесу, што значи да треба да променимо свој досадашњи начин рада и наставу прилагодимо насталим променама и дигиталној генерацији ученика. Ученици су веома брзо прихватили нове трендове савремене технологије и очекују да се она примењује и у настави.

Свакодневним контактом са  мојим ученицима, сазнала сам да сви код куће имају компјутере и да  друштвене мреже углавном користе за игрице, слушање музике и гледање филмова.У образовне сврхе, користи  јако мали број ученика, и то углавном уз помоћ родитеља за “скидање” неког текста са интернета.

Осетила сам потребу да ученицима објасним и покажем како да технологију користе у образовне сврхе. Често користим рачунар и пројектор на часовима, презентације других колега из разних база  и ….ништа више.  Наишла сам тада на проблем :  немам довољно знања о коришћењу ИКТ у настави! Донела сам одлуку, да се морам усавршавати и уписала сам  се  на овај семинар.

Ово је први корак у мом процесу осавремењивања наставе, али веома значајан. Знања стечена на семинару потрудићу се да што боље искористим за мотивисање ученика и унапређивање наставе.

Овако је било 14. фебруара 2012. године

А сада, 25.октобра 2013 године, годину дана касније, могу да кажем да сам срећна што сам  научила да примењујем савремену технолигију у наставном процесу јер смо ученици и ја имали много успешних  и занимљивих часова током прошле године.

И зато,

овај блог је посвећен учитељима, наставницима, ученицима, деци, родитељима  и свима који су заинтересовани за напредак у образовању и васпитању  деце.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s